BOEI inspecties

BOEI inspecties een noodzakelijke aanvulling op o.a. NEN 2767 bij Gebouwenbeheer

NEN2767 is een prima instrument om de status van het onderhoud van een gebouw in kaart te brengen met name de buitenzijde van een pand. Voor een integrale aanpak is de BOEI inspectie bouwkundig de beste oplossing. Bij deze manier van inspecteren worden naast onderhoud ook de aspecten brandveiligheid, veiligheid en gezondheid meegenomen. Dit zijn onderdelen die een steeds belangrijkere rol spelen als we praten over gebouwenbeheer. En dan hebben we het nog niet gehad over energetische verbeteringen aan en in een gebouw.

BOEI de integrale oplossing bij gebouwenbeheer.

BOEI geeft inzicht in de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden maar toont ook aan welke werkzaamheden er het best gelijktijdig kunnen worden uitgevoerd met inachtneming van de actuele wet- en regelgeving. Eén maatregel doorvoeren waarin alle verbetervoorstellen worden meegenomen, integraal onderhoud plegen dus.

Wordt er gewerkt met afzonderlijke inspecties dan kan het zijn dat de NEN inspecties aantoont dat er onderhoud aan het schilderwerk moet worden uitgevoerd. Een paar maanden later geeft de brandveiligheidsinspectie aan dat het glas vervangen moet worden in verband met mogelijke brandoverslag. Een jaar later vertelt het EPA rapport dat er met HR++ glas veel geld op de energiekosten kan worden bespaard en wordt u vervolgens verrast door de actuele wet- en regelgeving die aangeeft dat er in sommige gevallen doorvalbeveiliging noodzakelijk is. Had dat allemaal maar geweten voordat u was begonnen met het schilderwerk! Met een BOEI inspectie wordt tijd en geld bespaart en wordt overlast tot een minimum beperkt.

Condiplan – voor integraal gebouwenbeheer.